Založ si blog

Damoklov meč, povestný vlások a Slovensko

Keď spoločnosť pod pláštikom slobody prestupuje dávne zákony a následne povolí pod tlakom lobby – porušenej, skazenej humanity, a zmení ustanovenia prirodzeného správania sa jej občanov v ich pohlavnej intimite tak, že z legalizuje prostredníctvom právnej úpravy zákonov neprirodzené nažívanie človeka v tejto oblasti, musíme spozornieť.

Nakoľko reálie predchádzajúcich civilizácií k nám volajú jasnou rečou: Prozreteľnosť, toto prestúpenie a túto zmenu ustanovení, nenecháva ľahostajnou; ale práve naopak: Poodhŕňa oponu a vstupuje na scénu a to veľmi dôrazne a nikoho nenecháva na pochybách, že tu začínajú hranice, v ktorých bez pátosu ľudstvo ochráni.

Naša historická skúsenosť pozná niekoľko takýchto bezprecedentných ochranných zásahov z hora, o ktorých pravdu môžeme odhaliť skúmaním dobových textov, vrátane biblického zápisu, zmieňujúceho sa o týchto udalostiach ako o dňoch Noeho či o dňoch Lótových.

Áno, keď preskúmame aké to boli dni, zistíme, že vtedajšie ľudstvo holdovaním zvrátenej sexualite prelomilo brány svojej intimity, čím sa otvorilo cudzorodým duchovným vplyvom, ktoré nainfikovali ľudský rod a hrozila zmena podstaty identity človečenstva, ako bolo na počiatku stvorené.

Jeden z takýchto zásahov z hora je všeobecne známy pod pojmom „potopa“, ktorého dôsledky pociťujeme až dodnes, a o ktorom je po celej našej planéte aj mnoho archeologického svedectva. Najvýrečnejšie k nám však prehovárajú pozostatky tzv. Noemovho korábu, ktoré sú pochované vo výške 1900 m nad morom v horách Araratu na území Turecka.

20. júla 1987 turecká vláda otvorila novú prírodnú rezerváciu Noemovho korábu, ako výsledok zasadania vládnej komisie, ktorá potvrdila desaťročné výskumy tohto náleziska nadšencami a archeológmi z celého sveta: Toto je Noemov koráb!

oo2ark-noted (1)oĎalší zásah z hora je nám nechvalne známy pod pojmom „Sodoma Gomora“, podľa názvu dvoch z pätice stratených miest, ktoré boli obrátené na popol, potom, čo z neba dal Boh pršať síre a ohňu. Svedectvom o tejto udalosti a varovanie či výstraha ďalším pokoleniam, sú spopolnené pozostatky týchto zatratených miest zachované až do dnešných dní vďaka špecifickým klimatickým podmienkam, ktoré panujú v tejto lokalite v blízkosti Mŕtveho mora.

sodomsgsg1sulphur_embedded_in_ash_walls1

Spopolnené pozostatky objektov sú posiate unikátnymi guľôčkami obsahujúcimi až 98,4% čistej síry tzv. „monoklinického“ stavu!

sg2images (27)

Žiaľ, ľudstvo postmoderného veku tieto varovania ignoruje, pretože mnohé národy vyspelej židokresťanskej kultúry prestúpili zákony a zmenili ustanovenia dotýkajúce sa prirodzeného prejavu človeka v oblasti jeho sexuality.

A tak sa môžeme dočítať v biblickej knihe proroka Izaiáša, ktorý dostal o ľuďoch žijúcich v posledných dňoch, teda o nás, nasledovné varovanie:

Zem poškvrnili jej obyvatelia, tí, čo prestupovali zákony, zmenili ustanovenia, porušovali večnú zmluvu. Preto kliatba /v hebrejskom origináli ALAHzožiera zem, pykajú tí, čo na nej bývajú; preto zhoreli obyvatelia zeme, ľudí zostalo málo.

V originálnom hebrejskom texte je pre slovo kliatba použitý výraz ALAH, čo nám môže slúžiť ako nápoveda, akým spôsobom sa táto kliatba vyleje na porušený svet tým zlým: Agresiou militantných teroristov vyznávajúcich ducha smrti Alaha.

Dnes, žiaľ, už však ani nemusíme hľadieť na varovné príklady tohto druhu tak hlboko do minulosti, stačí sa pozrieť na situáciu v spoločnostiach tradične demokratickej Európy, o ktorej žiaľ je neľahko hovoriť bez bolesti a smútku. 

Preto by nám bázeň či strach už viac nemali dovoliť uvažovať o možnosti dať sa zviesť ich cestou, dnes už žiaľ tak štandardnou: Cestou prestúpenia zákonov a zmenou ustanovení definujúcich identitu človeka a fungovanie civilizovanej občianskej spoločnosti.

Buďme teda múdry a nechajme sa poučiť resp. zľaknime sa hrešiť, a pamätajme: Čo človek zaseje, to bude i žať. Resp.: Kto seje vietor, zožne búrku!

Keď dáme do svetla pojem slova kliatba, porozumieme, že vyslovená kliatba sa bez príčiny nesplní resp. kliatba bezdôvodne nedosiahne svoj cieľ.

Preto nie je na mieste výsmech či nazývať márnou – snahu mnohých občianskych aktivistov či kresťanských organizácií, ktoré dôrazne opakovane apelujú a vecne argumentujú, aby sme v našej vlasti neprestúpili odveké zákony a nezmenili ustanovenia dotýkajúce sa rámca prirodzeného prežívania našej intimity v sexuálnej oblasti a v založení rodiny, ale práve naopak:

Vďaka tomuto hlasu je posilnené povedomie národného svedomia Slovenska v prospech vzdania úcty a vyvýšenia mena Pána a Boha – Ducha života.

A aj vďaka tomuto hlasu sme doposiaľ v slovenskom národe nezavdali príčinu pre naplnenie kliatby – Alah, duchom smrti.

Teda o tom ako bude vyzerať tvár našej vlasti, sme rozhodne zodpovední my sami. Požehnanie alebo kliatba! Život alebo smrť! Vyberme a rozhodnime sa pre požehnanie a život!

A Boh riekol Kainovi: Prečo si vzbĺkol hnevom a prečo sa ti zamračila tvár? Či keď budeš dobre robiť, nebude povznesená a veselá? A keď nebudeš dobre robiť, hriech striehne pri dverách, a jeho žiadostivosť je upriamená na teba. Ale ty budeš panovať nad ním!

A prosím Vás, nemýľme sa, Ježišovi Kristovi – Pánovi pánov sa nebude nikto posmievať. Ak Ježiš Kristus nestavia dom, márne sa namáhajú tí, čo ho stavajú; ak Ježiš Kristus nestráži mesto, márne bedlí strážca. Lebo čokoľvek seje národ, to bude i žať!

A tak teraz, králi:

Pochopte a dajte si povedať, sudcovia zeme!

V bázni slúžte Pánovi a veseľte sa s trasením!

Podvoľte sa slovu Ježiša Krista, aby sa nerozhneval a vy by ste zahynuli na ceste, lebo náhle vzplanie Jeho hnev!

Šťastní sú všetci, ktorí sa spoliehajú na Neho!

Použité pramene:

Biblia, Sväté Písmo Starej a Novej zmluvy

Biblické archeologické noviny

A čo povieš Ty?

02.04.2024

Sir Isaac Newton (1643-1727), prezident Kráľovskej spoločnosti, anglický fyzik, matematik, filozof, ktorého objavy v matematike, optike a mechanike, položili základy pre modernú fyziku, povedal o Ježišovi Kristovi toto: Hoci bol pánom vesmíru, stal sa najchudobnejším. Nemal kde hlavu skloniť a spával v cudzích príbytkoch. Plavil sa po mori na cudzej loďke, viezol sa na cudzom [...]

Výkrik zoči-voči smrti!

14.11.2023

Výkrik Ježiša a posledné jeho slová na kríži v bolestnom zovretí smrťou nespochybniteľne preukázali, že On bol v pravde zosobnením Božieho Slova, keď s dokonalou istotou aj v týchto brutálnych okamihoch vyriekol to, čo bolo nevyhnutné pre triumfálne zavŕšenie Božieho víťazstva: Otče, odpusť im, lebo nevedia čo robia! Amen! Hovorím ti: Dnes budeš so mnou v raji! [...]

Na kone! Nemáme! Tak utekajte. . .

27.09.2023

Nuž priatelia, Slovensko sa nechalo ohlodať až na kosť. Dnes sa však nehrá už o nič menšie, ako o naše duše. Ale pamätajme: Keby si stratil človeče aj celý svet a svoju dušu získal, oplývaš hodnotou nad všetky poklady sveta. A veď či v slovenskej hymne nespievame: Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú – Zastavme ich bratia, veď sa ony stratia, Slováci ožijú? [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.