Založ si blog

Život pod otvoreným nebom

Daniel Kolenda, novodobý misionár – evanjelista, viedol ku Kristovi milióny ľudí, hovoriac jednoduchými slovami krištalicky jasnú jednoznačnú zvesť, v ktorej káže veľmi jasne o význame a dôsledkoch nášho rozhodnutia vydať svoj život Ježišovi.

 

kol3

 

Počas evanjelizačných kampaní CfaN – Christ for all Nations (Kristus pre všetky národy), ktorej je Daniel riaditeľom, došlo k stovkám fyzických a psychických uzdravení – lekársky potvrdených a zdokumentovaných.

 

 

kol6

 

kolenda1

 

Životy mnohých ľudí, ktorí uverili v Krista sa úplne zmenili, nakoľko:

  • predtým slepí otcovia už nemusia žobrať, ale môžu pracovať a tak živiť svoje rodiny
  • deti, ktoré boli hluché alebo inak postihnuté, môžu chodiť do školy alebo sa začať učiť remeslu a už sa necítia vylúčené
  • psychicky nemocní a násilnícki ľudia zakúšajú vyslobodenie a pokoj
  • zločinci sa rozhodujú, že začnú nový život, a zlodeji vracajú, čo ukradli
  • alkoholici a narkomani sú vyslobodení
  • manželstvá a rodinné vzťahy sú obnovené
  • ľudia splácajú svoje dlhy a platia dane

Rodinní príslušníci a priatelia majú neopísateľnú radosť z týchto uzdravení a vyslobodení. Správy o nich sa rýchlo šíria.

 

kol1

 

Hlavy štátov a vlády si uvedomujú, že tieto kampane majú zásadne pozitívny vplyv. Často teda Daniela Kolendu pozývajú, aby kázal i v krajinách kde je prevaha moslimov. Zvlášť v oblastiach kríz je kresťanská zvesť, naliehavo volajúca, aby sa ľudia zriekli násilia, kľúčová pre národné uzmierenie.

 

Misijná práca je taktiež dôležitým príspevkom k sociálnemu rozvoju a má značnú dlhodobú hodnotu. Nič nie je lepším základom pre fungovanie spoločnosti ako kresťanské hodnoty uplatňované v každodennom živote.

 

Nuž a práve tento evanjelista Daniel Kolenda opätovne navštívi Slovensko, a bude milým hosťom na kresťanskej konferencii v Banskej Bystrici, v Športovej hale Štiavničky, 30. júla 2016.

 

Ak sa chcete dozvedieť viac o službe Daniela Kolendu, navštívte stránku od minusu k plusu alebo danielkolenda.sk

 

Daniel pochádza rodiny, kde boli po niekoľko generácií kazatelia. Dramatický je príbeh o tom ako jeho pradedo umieral ešte ako dvojročné dieťa a bol dokonca lekárom prehlásený za mŕtveho. No po horlivých modlitbách jeho rodičov bol nakoniec oživený a nielenže prežil, ale aj jeho, od narodenia deformovaná hlava a mentálne postihnutie, boli na obrovskú radosť celej rodiny v okamihu uzdravené. Daniela Kolendu sa tento dramatický príbeh dotýkal samozrejme veľmi bytostne.

Samotný Daniel už ako malý chlapec prijal povolanie niesť evanjelium národom. Počas dospievania zakúsil mimoriadne stretnutie s Božou mocou. To radikálne zmenilo jeho život a roznietilo v ňom vášnivú túžbu po záchrane stratených duší.

Vyštudoval Brownsville Revival School of Ministry v Pensacole a Southeastern University v Lakelandu. Najprv sa venoval zakladaniu zborov a službe pastora, a potom sa vydal na pole evanjelizácie.

Na jednej z veľkých afrických kampaní Reinharda Bonnkeho Daniel prvý raz videl, ako obrovské zástupy ľudí prijímajú spásu, zakúšajú uzdravenie a sú naplňovaní Duchom svätým. Práve tam v ňom Boh obnovil túžbu priniesť evanjelium národom.

kol5

V poslušnosti Božiemu hlasu sa Daniel pustil do evanjelizačnej služby na plný úväzok, a to prostredníctvom medzinárodných evanjelizácií a konferencií. Na tejto službe spočíva mocné evanjelizačné pomazanie, a kázanie slova je doprevádzané zázrakmi.

Daniel, jeho manželka Rebekah a ich štyri deti Elijah, Gloria, London a Lydia bývajú v oblasti Tampa Bay na Floride.

FamilyFlat

A čo povieš Ty?

02.04.2024

Sir Isaac Newton (1643-1727), prezident Kráľovskej spoločnosti, anglický fyzik, matematik, filozof, ktorého objavy v matematike, optike a mechanike, položili základy pre modernú fyziku, povedal o Ježišovi Kristovi toto: Hoci bol pánom vesmíru, stal sa najchudobnejším. Nemal kde hlavu skloniť a spával v cudzích príbytkoch. Plavil sa po mori na cudzej loďke, viezol sa na cudzom [...]

Výkrik zoči-voči smrti!

14.11.2023

Výkrik Ježiša a posledné jeho slová na kríži v bolestnom zovretí smrťou nespochybniteľne preukázali, že On bol v pravde zosobnením Božieho Slova, keď s dokonalou istotou aj v týchto brutálnych okamihoch vyriekol to, čo bolo nevyhnutné pre triumfálne zavŕšenie Božieho víťazstva: Otče, odpusť im, lebo nevedia čo robia! Amen! Hovorím ti: Dnes budeš so mnou v raji! [...]

Na kone! Nemáme! Tak utekajte. . .

27.09.2023

Nuž priatelia, Slovensko sa nechalo ohlodať až na kosť. Dnes sa však nehrá už o nič menšie, ako o naše duše. Ale pamätajme: Keby si stratil človeče aj celý svet a svoju dušu získal, oplývaš hodnotou nad všetky poklady sveta. A veď či v slovenskej hymne nespievame: Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú – Zastavme ich bratia, veď sa ony stratia, Slováci ožijú? [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.