Založ si blog

Čistý deň a rana z milosti

Je po tom, ako sa poslanci NR SR uzniesli zasadnúť a vyčistiť stôl kauzy Čistý deň. Žiaľ, nepodarilo sa. Operácia síce prebehla, pacient však živorí a trápi sa i naďalej.

Na celej tejto veci je však šokujúca a do očí bijúca skutočnosť, že ložisko nákazy z tohto zariadenia postupne zachvacuje a požiera i tých, ktorí sa v dobrej viere vložili do sanitárneho procesu Čistého dňa, či už sú to politici, právnici, sociálni pracovníci. Z vyšetrovateľa sa stáva vyšetrovaný, z toho, ktorý sa snaží pomôcť, stáva sa štvanec.

Naposledy sa nečistoty tejto nákazy dotýkali už aj predstavitelia z najvyšších poschodí moci v našej republike, a o útoky, urážky a zneužitia, v tomto prípade slova rečníkmi v zákonodarnom zhromaždení, nebola núdza.

Nuž, na mieste je otázka: Ako ďalej, pán veľkomožný?

Dopustíte svojim bláhovým postojom v predmetnej kauze stav, kedy sa z tejto nákazy stane smrtiaca epidémia?

V Čistom dni sú ľudia, bez rozdielu, dlhodobo vystavovaní neblahému a nevyberanému záujmu z vonku, ktorý však môže vo vnútri nejedného človeka z nich dospieť za hranu, z ktorej nebude cesta späť. Dajme sa poučiť múdrosťou z hora, že starým šatám nesvedčí záplata z novej látky, lebo záplata sa zo starého tkaniva vytrhne a diera sa ešte zväčší. A taktiež, mladé víno predsa nenalievame do nádob zo starej kože, lebo by popraskali, aj samotné víno by vytieklo, a aj nádoby by sa zahubili. Nové víno potrebuje nové nádoby a zachová sa oboje!

Celá táto dráma dospela do stavu, kedy každé úsilie o zachovanie tváre zainteresovaných je len honba za vetrom, pretože ich tváre sú už dnes nepekne poznačené rozličnými prestúpeniami. Teda, triezvo posúďte, či nenastal čas odstúpiť od politickej hry a začať sa starať o ľudí?

A pamätajme, že je nanajvýš prirodzené, že každý živý organizmus má v sebe pud sebazáchovy a bojuje o svoj život, aj napriek smrteľnému zraneniu, kedy mu už nieto pomoci. Čistý deň vykazuje symptómy podobne ťažkého stavu či agónie, zúfalo a srdcervúco však zápasí o prežitie. Preto apelujem na súdnosť vládnej moci v našej krajine: Poskytnite Čistému dňu ranu z milosti!

Dospievajúcim deťom z Čistého dňa a ich rodinám tak dáte šancu opäť sa zacieliť na terapiu vedúcu k uzdraveniu ich utrápenej duše, a to umiestnením do nového prostredia, nezaťaženého celou touto traumou.

Pedagógom a vychovávateľom tak umožníte vymaniť sa z ložiska tejto kauzy, a ich uvoľnením dáte možnosť uplatniť odborné poznatky a získané skúsenosti na novom pracovisku.

Riaditeľovi a jeho manželke takto vytvoríte podmienky na nadhľad v celej tejto záležitosti, a tiež aby mohli byť plne nápomocní k vypravoteniu celého, už súdneho konania do spravodlivého vyriešenia.

Všetkým ostatným pomôžete tak, že nákaze sa dá stopka ďalej sa šíriť a tak sa jej znemožní požierať ďalšie osoby. A samozrejme, zároveň sa naštartuje ozdravný proces všetkých postihnutých a dotknutých ľudí.

Nuž, a čo povedať, keď započujeme výkrik niektorého z tých najmenších v celej tejto kauze: Ako mám po všetkom tom ďalej žiť, čomu veriť?

Nuž, viera i život je naporúdzi. Za niekoľko dní si budeme i my na Slovensku pripomínať udalosti Veľkej noci. Udalosti, v ktorých Boh dokonal záchranu človeka z otroctva temnoty hriechu, z moci toho Zlého, a dáva nám za príklad život Pána Ježiša a Jeho vieru, ktorý hoci nikdy nezhrešil, nikdy neklamal, ale niesol utrpenie za nás: Keď Ho urážali, On sám neurážal. Keď Ho mučili, On sa nevyhrážal. Ale ako kázal, tak aj učinil: Odpustil všetkým svojim vinníkom, a všetko porúčal Bohu, ktorý súdi spravodlivo.

Lebo to je milosť, ak niekto s čistým svedomím pred Bohom znáša neprávom utrpenie. Veď aká je to sláva, keď znášame trest, ktorý nám bol spravodlivo vymeraný? Keď však dobre robíme, a predsa vytrváme v utrpení bez viny, to je milosť u Boha.

Ježiš sám niesol naše hriechy na sebe, keď zomrel na kríži, aby nám dal právo a moc skoncovať s hriechom a žiť novým životom. Jeho utrpenie nás uzdravilo.

Teda ľudkovia, nemusíme byť viacej ako blúdiace ovce, lebo po všetkom tom nevýslovnom utrpení Veľkej noci, nám On umožnil kráčať tou jedinou zaručenou cestou pravdy k životu v slobode. Obráť sa teda k tomuto spasiteľovi a strážcovi tvojej duše, a nasleduj vieru Pána Ježiša.

A čo povieš Ty?

02.04.2024

Sir Isaac Newton (1643-1727), prezident Kráľovskej spoločnosti, anglický fyzik, matematik, filozof, ktorého objavy v matematike, optike a mechanike, položili základy pre modernú fyziku, povedal o Ježišovi Kristovi toto: Hoci bol pánom vesmíru, stal sa najchudobnejším. Nemal kde hlavu skloniť a spával v cudzích príbytkoch. Plavil sa po mori na cudzej loďke, viezol sa na cudzom [...]

Výkrik zoči-voči smrti!

14.11.2023

Výkrik Ježiša a posledné jeho slová na kríži v bolestnom zovretí smrťou nespochybniteľne preukázali, že On bol v pravde zosobnením Božieho Slova, keď s dokonalou istotou aj v týchto brutálnych okamihoch vyriekol to, čo bolo nevyhnutné pre triumfálne zavŕšenie Božieho víťazstva: Otče, odpusť im, lebo nevedia čo robia! Amen! Hovorím ti: Dnes budeš so mnou v raji! [...]

Na kone! Nemáme! Tak utekajte. . .

27.09.2023

Nuž priatelia, Slovensko sa nechalo ohlodať až na kosť. Dnes sa však nehrá už o nič menšie, ako o naše duše. Ale pamätajme: Keby si stratil človeče aj celý svet a svoju dušu získal, oplývaš hodnotou nad všetky poklady sveta. A veď či v slovenskej hymne nespievame: Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú – Zastavme ich bratia, veď sa ony stratia, Slováci ožijú? [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.